Prijavi se

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 17 guests and no members online

Projekt: Urban planning for citizens

Udruga DEŠA – Dubrovnik je započela s provedbom projekta „Urban planning for citizens“ (Prostorno planiranje za građane) kojeg financira Europska unija u okviru IPA I. komponente – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, a kroz poziv IPA 2011 Osnaživanje uloge organizacija civilnog društva u jačanju transparentnosti i dobrog upravljanja u državnoj upravi RH. Ugovorno tijelo za provedbu projekta je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, a cjelokupna vrijednost projekta iznosi 625.000,00 kn.

Glavni cilj projekta je pridonijeti jačanju dijaloga i sudioničke demokracije među organizacijama civilnog društva, javnosti i lokalne vlasti u pripremi i razvoju prostornih planova. Kroz 12 mjeseci provedbe projekta informirat ćemo javnost o ulozi i važnosti prostornih planova, osposobiti organizacije civilnog društva za rad s novim tehnologijama, ojačat ćemo komunikaciju organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave u procesu izrade prostornih planova te uspostaviti Urban Planning Portal koji će olakšati građanima pregledavanje prostornih planova i ostvariti mogućnosti kontinuiranog slanja zahtjeva, primjedbi i prijedloga za određeno područje.

Projekt se provodi u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu. Projektni partneri su Institut za GIS - Zagreb, Grad Dubrovnik - Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Općina Jakovlje i Zavod CEKTRA iz Maribora, a suradnici na projektu su Zavod za prostorno uređenje DNŽ i Eurogi – Europsko udruženje GIS udruga (European Umbrella Organisation for Geographic Information).

 


Pratite nas na facebook-u