Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 30 guests and no members online

European Space Expo u Zagrebu

 

Od 12. do 21. lipnja 2015. godine u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se održati "European Space Expo", besplatna interaktivna izložba koja prikazuje usluge i primjene glavnih europskih svemirskih programa u domenama satelitske navigacije (Galileo) i promatranja Zemlje (Copernicus). Glavni cilj ove izložbe je informirati javnost o pozitivnim utjecajima europskih svemirskih programa na svakodnevni život Europljana. Posjetitelji će moći vidjeti i naučiti kako svemirske tehnologije pomažu optimizirati prijevoz, zaštititi okoliš, povećati efikasnost poljoprivrede i ribarstva, pratiti klimatske promjene itd. 

„European Space Expo“ je putujuća izložba koja je već posjetila mnoge europske gradove, među kojima i Beč, London, Kopenhagen, Helsinki, München, Dublin i druge te je primila više od 700.000 posjetitelja. Kako je to tamo izgledalo možete vidjeti na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=FjmIUQAU5Jw

Institut za GIS vas kao lokalni suorganizator ovo jedinstvenog događaja u Hrvatskoj poziva da nas posjetite u šatoru na glavnom zagrebačkom trgu. 

Vidimo se!