Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 22 guests and no members online

Završena putujuća izložba European Space Expo u Zagrebu

Interaktivna izložba European Space Expo zatvorila je svoja vrata na Trgu bana Jospia Jelačića u Zagrebu u nedjelju 21. lipnja. 

Ova jedinstvena, putujuća izložba bila je prilika građanima da se na interaktivan i zabavan način upoznaju sa ključnim informacijama o europskim svemirskim programima - od satelitske navigacije (Galileo i EGNOS) do promatranja Zemlje (Copernicus). Glavni cilj izložbe bio je građanima pokazati kakvu korist za svakodnevan život nudi europska svemirska politika, programi i svemirske tehnologije, ali i objasniti njihovu važnost za europsko gospodarsko i otvaranje radnih mjesta.

Tako su građani imali priliku vidjeti impresivne modele satelita Galileo i Coperncius, brojne interaktivne panele s dodirnim zaslonom koji su vrlo sadržajnim audiovizualnim materijalima pružali sve informacije o europskim svemirskim programima te digitalni 3D globus - Omniglobe - koji je interaktivno prezentirao Zemljinu topografiju, salinitet i temperaturu oceana, požare u svijetu, atmosferu Jupitera, topografiju Marsa itd. 

Za cijelo vrijeme trajanja izložbe bila su organizirana tematska izlaganja u pristupačnom obliku za sve građane, bez obzira na stupanj njihova znanja o svemiru i svemirskim projektima od strane stručnjaka sa sveučilišta, instituta, fakulteta i firmi koje se bave svemirskom tehnologijom. Isto tako, brojne školske grupe imale su priliku sudjelovati u vođenim turama kroz izložbu na pristupačan i poučan način.

Tijekom desetodnevnog trajanja European Space Expo izložbe u Zagrebu, izložbu je posjetilo više od 83 tisuće posjetitelja. Time je izložba u Zagrebu zasjela na drugo mjesto iza Atene po broju posjetitelja.

Bila nam je iznimna čast biti dio ovog velikog događaja u Hrvatskoj i veliko HVALA cijelom timu na profesionalnoj podršci i radu tijekom pripremne kao i operativne faze izložbe.

Slijedeća postaja putujuće izložbe European Space Expo biti će Oslo (od 28.8.-06.09.).