Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 8 guests and no members online

Završen je 1,97 milijuna eura vrijedan projekt "Implementacija integriranog sustava zemljišne administracije (IISZA)" financiran iz EU fondova.
Projekt je uključivao četiri ključne komponente: homogenizaciju katastarskog plana, unaprijeđenje Geoportala DGU i izgradnju Geoportala Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP), uspostavu jedinstvenog GIS adresnog registra te uspostavu sustava za elektroničko upravljanje dokumentima u procesiranju drugostupanjskih postupaka. 
Homogenizacija katastarskog plana provedena je u 106 katastarskih općina jer su nasljedstvom iz različitih državnih tvorevina planovi bili posve nehomogeni.
Geoportal DGU je nadograđen novim mogućnostima kao što je pristup novim zračnim i topografskim podacima, adresnom registru i 3D prikazu Hrvatske. Dosadašnji sustav pretraživanja je proširen na ulice i kućne brojeve, a pokrenut je i novi GIS adresni registar koji daje mogućnost pregleda objedinjenih grafičkih i alfanumeričkih adresnih podataka. 
Geoportal NIPP omogućuje građanima, tvrtkama i ostalim državnim institucijama jednostavno i transparentno pretraživanje prostornih podataka na državnoj razini svih ustanova i institucija koje ih posjeduju te ih imaju potrebu razmjenjivati i prikazivati. 
Sustav „e-predmeti“ na učinkovit i transparentan način osigurava brže postupanje i ostvarivanje prava stranaka koje su uložile žalbu na prvostupanjska rješenja. Omogućuje digitalnu pretragu dokumenata (koji su skenirani i obrađeni OCR-om), brže upravljanje drugostupanjskim predmetima i objavu njihovog statusa na javno dostupnoj web adresi.
Korisnik projekta bila je Državna geodetska uprava (DGU), a projekt su provele tvrtke IGEA, IN2, Zavod za fotogrametriju te Kadaster International iz Nizozemske. 

Izvor: BUG online