Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 5 guests and no members online

GDi dan geoinformacijskih rješenja

 

Dan Geoinformacijskih rješenja 2012. okupio je oko 200 sudionika – geoinformacijskih stručnjaka i profesionalaca  koji su imali prilike poslušati korisna predavanja i prisustvovati nizu konkretnih demonstracija nove generacije geoinformacijskih tehnologija i proizvoda, te se ugodno družiti i razmijeniti međusobna iskustva. Pred okupljenim uzvanicima pozdravni govor je održao vlasnik GDi Boran Lončarić.

Nakon uvodnog govora slijedile su različite teme koje su nam prezentirali djelatnici Gisdate. Poseban naglasak ovogodišnjeg Dana geinformacijskih rješenja je bio na novom sustavu koji se razvija u proteklih šest mjeseci. GDi Localis je softverska platforma i portfelj aplikacija  namijenjen ponajviše regionalnoj i lokalnoj upravi i njihovim poslovnim procesima. Gisdata nam je između ostalog, predstavila module za javnu rasvjetu, cjevovode, gradsku imovinu i urbanističku identifikaciju, te novu aplikaciju GDi Localis Visios koja se koristi za vizualizaciju prostornih podataka. GDi Localis Visios je prvenstveno namijenjen građanima te je dizajniran tako da bude jednostavan za upotrebu i krasi ga atraktivno korisničko sučelje.

U drugom dijelu izlaganja predstavljene su novosti iz Esri-ja sa kratkim pregledom ArcGIS 10.1 koji bi se trebao na hrvatskom tržištu pojaviti za otprilike dva mjeseca. Desktop ArcGIS od ove verzije ima nove razine Advanced, Standard i Basic koji zamjenjuju odavno prihvaćene razine Info, Editor, View. Na samom kraju predstavljene su kratke novosti u server i mobile svijetu kojom Esri nastavlja s ulogom vodećeg svjetskog proizvođača gis softwarea.