Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 20 guests and no members online

ESRI predstavio ArcGIS 10.2

Dostupna je najnovija verzija najpopularnijeg komercijalnog GIS paketa ArcGIS. U verziji 10.2 naglasak je stavljen na upotrebu ArcGIS platforme unutar organizacije neovisno o vrsti uređaja i povezivanje s poslovnim CRM i BI sustavima, kao što su IBM Cognos, MicroStrategy Microsoft Dynamics, Sharepoint ili SAP te on-line web primjeni.

Predstavljena je nova ekstenzija za ArcGIS Server – GeoEvent Processor te, aplikacija Operations Dashboard koje omogućavaju pristup dinamičkim izvorima informacija uključujući društvene mreže, što je pomak od tradicionalnih karata i vizualizacije ka poslovnoj analizi i sustavu za podršku donošenju odluka.

S tehničke strane povećana je sigurnost i kontrola pristupa podacima, naročito pri korištenju ArcGIS Online proizvoda. Zadržana je kompatibilnost formata s verzijom 10.1 te bi se nove 10.2 mxd datoteke trebale bez problema otvarati u starom ArcGIS 10.1. Podržan je PostgreSQL 9.2. Programeri će dobiti nove funkcionalnosti u ArcGIS Runtime SDKs za Qt, OS X, and Microsoft .NET Framework.

Prezentacija ArcGIS 10.2 Desktop je dostupna na sljedećem linku:

http://video.esri.com/watch/2525/arcgis-102-for-desktop-with-jim-mckinney-_and_-james-tedrick