Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 29 guests and no members online

DZZP - katalog informacija

Državni zavod za zaštitu prirode objavio je web servise (WMS (Web Map Service) i WFS (Web Feature Service)) svojih prostornih podloga: Zaštićena područja RH, Ekološka mreža Natura 2000 i Karta staništa RH. Adrese navedenih web servisa javno su objavljene te su dostupne na sljedećim poveznicama:

Ekološka mreža Natura 2000 (Odabrati opciju (desno, gore) "Preuzmi dokumente i podatke")

Zaštićena područja u RH

Karta staništa RH

Upute za dodavanje i pregledavanje WMS web servisa u GIS desktop rješenjima možete pronaći na GeoPortalu Državne geodetske uprave.

Upute za dodavanje WFS servisa možete pronaći na ovim poveznicama:

WFS - QuantumGIS
WFS - ArcGIS

Slijedom navedenog te s obzirom da su podaci javno dostupni obavještavamo Vas da se od 17. siječnja 2014. kartografski izvadci iz gore navedenih prostornih podloga Državnog zavoda za zaštitu prirode više ne trebaju tražiti i izdavati putem Kataloga informacija Državnog zavoda za zaštitu prirode, nego se važećim smatraju i kartografski izvadci koje subjekti sami izrađuju temeljem navedenih web servisa, koje Zavod objavljuje  te uz obavezno citiranje korištenih izvora(kao izvor podatka navesti „Državni zavod za zaštitu prirode (WMS/WFS servis)).

Prilikom prikaza potrebno je koristiti postojeći sustav boja i znakova (preuzeti ovdje).

Ukoliko niste u mogućnosti koristiti ove servise kao i za zahtjeve za drugi tip podataka ili informacija i dalje možete koristiti Katalog informacija Državnog zavoda za zaštitu prirode (i dalje na snazi, ispunjavanjem za to predviđenog  web obrasca.