Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 22 guests and no members online

Bioportal - sva prirodna bogatstva Hrvatske na jednom mjestu

BioportalMinistarstvo zaštite okoliša i prirode jučer je u Zagrebu, povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, službeno objavilo web portal Informacijskog sustava zaštite prirode - Bioportal.

Informacijski sustav zaštite prirode čini skup baza podataka, aplikativnih rješenja i web servisa namijenjenih za pohranu, održavanje i dijeljenje prostornih podataka vezanih za različite komponente biološke i krajobrazne raznolikosti te zaštitu prirode u Hrvatskoj.

Objavom web portala Informacijskog sustava zaštite prirode osigurava se javni pristup informacijama i transparentno dijeljenje prostornih podataka, potiču se znanstveno-stručna istraživanja, a najširoj se zajednici omogućuje pristup, pregled i analiza ažurnih i verificiranih podataka o prirodnom bogatstvu Hrvatske i zaštiti bioraznolikosti. Na izradi portala je radio Državni zavod za zaštitu prirode, a financiralo ga je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kroz „Projekt integracije u EU Natura 2000“ sa oko 900.000 kuna.

Pozivamo Vas da istražite mogućnosti Bioportala - http://www.iszp.hr.

 

Izvor: http://www.dzzp.hr/novosti/bez-podkategorije/sluzbeno-objavljen-bioportal-web-portal-informacijskog-sustava-zastite-prirode-1423.html