Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Geokodiranje

Geokodiranje 27 May 2015 10:47 #485

  • jmilic
  • jmilic's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 44
  • Karma: 0
Iz adrese (područje RH) trebam dobiti koordinatu, imam hrpu adresa. Ako imate rješenje bio bih zahvalan.

Pozdrav.
The administrator has disabled public write access.

Geokodiranje 27 May 2015 16:35 #486

  • dracic
  • dracic's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 33
  • Thank you received: 11
  • Karma: 1
blog.mangomap.com/post/74368997570/how-t...list-of-addresses-in

Naravno, imaš neki dnevni limit ako nemaš Google Maps API ključ....
The administrator has disabled public write access.

Geokodiranje 19 Mar 2017 13:49 #579

  • zagi92
  • zagi92's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • Thank you received: 3
  • Karma: 0
Da ne otvaram novu temu. Zanima me postoji li opcija u Arcgis-u da preselimo poligon na određene koordinate upisivanjem istih ? Znam način da poligon selektiram i onda ga povučem na željenu lokaciju. Ali to mi se čini nekako nespretno rješenje pogotovo ako se radi na velikim udaljenostima. Probao sam opciju move u Editoru ali koliko sam shvatio ona ne služi za upisivanje točnih koordinata nego samo za neki pomak (pozitivne/negativne)vrijednosti x/y točke.
The administrator has disabled public write access.

Geokodiranje 21 Mar 2017 09:55 #580

  • mario
  • mario's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 112
  • Thank you received: 20
  • Karma: 8
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: zagi92

Geokodiranje 21 Mar 2017 15:51 #581

  • zagi92
  • zagi92's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • Thank you received: 3
  • Karma: 0
Na slici se nalazi poligon koji se sastoji od više dijelova grupirani u jedan poligon. Ako selektiram jedan vertex i kliknem desni miš na njega tada mi se otvara izbornik u kojem se nudi opcija move to ako selektiram sve (točke) vertex onda mi se opcija move to zasivi. Radim li nešto krivo ili ? Kada bi mogao selektirani centroid poligona (pretpostavljam da je to onaj x iznad poligona) onda bi ta opcija radila. Ovako koliko shvaćam svaki vertex bi bio u istim koordinatama .
capture.jpg
Last Edit: 21 Mar 2017 16:09 by zagi92.
The administrator has disabled public write access.

Geokodiranje 21 Mar 2017 16:04 #582

  • mario
  • mario's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 112
  • Thank you received: 20
  • Karma: 8
Ne mogu sada probati na Arcgis-u. Jesi probao kao što piše u točki 2:

To move multiple vertices, drag a box around them and position the pointer over one of the selected vertices.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The administrator has disabled public write access.

Geokodiranje 21 Mar 2017 16:08 #583

  • mario
  • mario's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 112
  • Thank you received: 20
  • Karma: 8
A zašto moraš pomicati poligon na veliku udaljenost?
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The administrator has disabled public write access.

Geokodiranje 21 Mar 2017 17:22 #584

  • zagi92
  • zagi92's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • Thank you received: 3
  • Karma: 0
Da li izraz "drag a box around them and position the pointer over one of the selected vertices." znači da držim lijevu tipku miša i prijeđem preko svih vertex-a i onda pustim lijevu tipku miša te odem na neki vertex kliknem desni miš i onda odem na opciju move to? Jer ako samo jedanput prijeđem mišem onda vertices budu prikazani kao zelene kockice (trenutna slika) i tada je opcija move to dostupna(i kada mu upisem koordinate dobijem rezultat na slici br 2) no ako dva puta prijeđem mišem preko vertex-a onda budu prikazani kao na prethodnoj slici bijela kockica s zelenim rubom.

Zato što je taj poligon napravljen u 3D software-u i pretvoren je u 2D i ima zadane nepoznate koordinate i projekciju i kada mu zadam projekciju HTRS96/TM arcgis ga prebaci na random koordinate (negdje u Africi). A ja ga želim prebaciti na stvarnu lokaciju

capture2.jpg


capture3.JPG
Last Edit: 21 Mar 2017 17:25 by zagi92.
The administrator has disabled public write access.

Geokodiranje 22 Mar 2017 22:11 #585

  • mario
  • mario's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 112
  • Thank you received: 20
  • Karma: 8
Imaš pravo. Ne funkcionira kako su napisali. :angry:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The administrator has disabled public write access.

Geokodiranje 22 Mar 2017 23:31 #586

  • zagi92
  • zagi92's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • Thank you received: 3
  • Karma: 0
A ništa onda koristimo dobru staru opciju drag and drop :P Ok sad sam dobio novi zadatak isti kao na početku teme znači imam puno adresa i sad trebam saznati koordinate. Uspio sam preko google (korstim plugin za gdrive excel Geocode Awesome Table) ali on nije precizan. Vidim da je Bing precizniji barem za tu jednu adresu koju sam isprobavao ali ne nalazim nigdje plugin niti za arcgis niti za qgis a ni nikakvu aplikaciju. Da li možda znaš software koji bi učitao tablicu u excelu i onda našao koordinate a da koristi BING maps ili još bolje DGU :cheer: Da radim preko arcgis-a Add Data --> Geocoding --> GeocodeAddresses trenutno mi se čini prekomplicirano i bojim se da ću izgubiti previše vremena a neće ništa bolje ispasti nego sad preko googla.

Za GOOGLE maps Geocode by Awesome Table
EDIT našao sam za BING maps. Geokodiranje uz pomoć excel i macro Excel Geocoding Tool
Last Edit: 23 Mar 2017 00:09 by zagi92.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: mario

Geokodiranje 27 Mar 2017 21:14 #591

  • zagi92
  • zagi92's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • Thank you received: 3
  • Karma: 0
Ipak za povlačenje veći broj koordinata (više od 100) bolje je upotrijebiti MMQGIS Plugin i Google API key. Stabilniji je u radu. Još kada bi DGU omogućio API i da netko napravi plugin za qgis gdje bi nam bio kraj :whistle:
Last Edit: 27 Mar 2017 21:15 by zagi92.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: mario
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.093 seconds