Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 33 guests and no members online

U srijedu 18. studenog 2015. godine Institut za GIS će u suradnji s Geografskim odsjekom PMF-a proslaviti GIS dan 2015. Događaj će se održati u prostorijama Geografskog odsjeka na Marulićevom trgu 19/II u Zagrebu s početkom u 11 sati. 

Naime, od 1987. National Geographic Society obilježava Geography Awareness Week u trećem tjednu mjeseca studenog, a od 2002. godine srijeda u tom tjednu je proglašena za GIS Day. 

Ovaj edukativni događaj biti će obilježen nizom predavanja, diskusijama i radionicama, tijekom kojih će studenti i zainteresirani pojedinci imati priliku poslušati predavače iz javnih institucija i privatnih tvrtki koji će predstaviti prednosti i koristi primjene GIS tehnologija u svojim vertikalama.

Cilj događaja je približiti sudionicima GIS tehnologije te demonstrirati primjene istih u realnom svijetu i način na koji one mijenjaju naše društvo. Prezentacije predavača će tematski bit vezane za prostorno planiranje, održivi razvoj, upravljanje u kriznim situacijama, primjenu u biologiji, softverska rješenja, kao i realizirane projekte. Poslije svakog predavanja, sudionici će imati priliku postavljati pitanja koja ih zanimaju i dobiti informacije iz prve ruke.

Predavački dio biti će upotpunjen s radionicama "QGIS za početnike" i "Karta govori 1000 riječi". Sudjelovanje na radionicama je ograničeno. Kako se prijaviti na radionice kao i raspored svih predavanja možete pogledati u službenom programu u prilogu.