Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 12 guests and no members online

Brže do dozvola za gradnju

Velika GoricaU Gradskoj upravi Grada Velike Gorice dovršena je uspostava informacijskog sustava za rješavanje akata prostornog uređenja i gradnje. Građani i investitori od sada će brže dolaziti do lokacijskih i uporabnih dozvola, rješenja o uvjetima građenja i svih ostalih rješenja koja izdaje gradski Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo. Uspostava informacijskog sustava posebno je važna za provedbu legalizacije nezakonito izgrađenih objekata na području grada.

Informatizacju izdavanja dozvola za gradnju najavio je gradonačelnik Dražen Barišić u svom govoru na obilježavanju Dana grada.

- S ciljem povećanja efikasnosti rada Gradske uprave, provest ćemo i sveobuhvatnu informatizaciju rada naših upravnih odjela, prvenstveno u području prostornog uređenja i graditeljstva. U prvoj polovini 2012. godine u potpunosti ćemo informatizirati rješavanje akata prostornog uređenja i gradnje, a do kraja 2012. planiramo uspostaviti gradski GIS – Geoinformacijski sustav Grada Velike Gorice. To će omogućiti brže i jednostavnije izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola čime ćemo riješiti problem koji je godinama bio kočnica razvoja grada. Riješili smo etažiranje i upis stambenih zgrada, a pokrenuli smo i potrebne korake za legalizaciju objekata na području grada, što su također bitni preduvjeti za brži razvoj – istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Barišić.

Novouspostavljeni informacijski sustav za rješavanje akata prostornog uređenja i gradnje integriran je sa postojećim sustavom za upravljanje dokumentima, a putem e-pisarnice građani mogu u bilo kojem trenutku provjeriti status svog predmeta.

Ovim je projektom Velika Gorica, zajedno sa Zagrebom i Rijekom, postala jedan od tri grada u Hrvatskoj sa najnaprednijim informacijskim sustavom za izdavanje rješenja u području prostornog uređenja i graditeljstva.

IZVOR: Grad Velika Gorica